Til deg som er frivillig

 • Til deg som er frivillig

  Frivillig!

  Har du noen gang tenkt på hva ordet frivillig egentlig betyr? Av fri vilje er den korrekte definisjonen på ordet, altså noe man gjør fordi det kanskje gleder andre, hjelper andre og fordi det kanskje også gir deg selv noe tilbake. I Norsk Dragracing Gardermoen er frivillighet et konsept vi kjenner godt til og vi er hundre prosent avhengig av det.

  Som ny presseansvarlig i klubben har jeg fått et innblikk inn i en verden jeg aldri har sett før, til tross for at den har vært der rett foran mine øyne i mange år som utøver og ansatt i motorsporten. Alle de frivillige som helg etter helg stiller opp, bærer, vasker, rydder, organiserer, selger mat, plukker søppel, holder vakt, og alt dette fordi de faktisk vil det selv, fordi de gjerne vil at stevne skal bli best mulig, og fordi de av fri vilje gir noe til klubben og til utøvere, nemlig sin verdifulle tid. Dette er kort sagt bare helt fantastisk.

  Under et stevne på Gardermoen Raceway er det det ca 85 frivillige mennesker i arbeid. Flere er i sving fra før fuglene kvitrer, og noen er til og med våkne etter midnatt. Noen bruker ferien sin, noen tar fri fra jobb og felles for alle er at de legger ned utrolige mange timer i et stevne. Det er vakter, klasseverter, kioskpersonell, banemannskap, søppel og sanitær, parkering, helse, brann og redning, jury og løpsledelse, presse, sekretariat, tidtaking, speakere etc og listen bare fortsetter.

  Og derfor er det også helt på sin plass å en gang for alle konkludere med at den viktigste utøveren på Gardermoen Raceway absolutt ikke er han eller hun som kjører fortest ute på banen. Den med størst VIP status er nemlig alle de frivillige. Dere gir og gir, smiler når dere får kjeft, trår til når det trengs og det som slår meg nå i skrivende stund er at dere som oftest ikke engang får med dere hva som skjer på banen, da dere er opptatt med å holde hjulene i gang for hele stevne. Om ikke det er den viktigste rollen så vet ikke jeg.

  Takk du som satt ved porten ut mot banen hele helgen under Drag Finals, og som smilte til meg hver gang jeg gikk forbi i min egen verden. Takk til deg som plukker opp søppelet som publikum kaster ned under tribunen. Takk dere som organiserer hvor team skal stå og som går hundre tusen skritt hver løpshelg. Takk du som vasker dassene og dusjene, hver dag, opptil flere ganger om dagen. Takk dere som kjører traktor i dagesvis, fikser, gnir og gnukker på banen. Takk du som sørger for at alle har strøm. Takk dere som alltid står parat, i varme klær, klare for å redde liv, slukke branner og bistå ved uhell. Takk alle sammen, alle dere frivillige. Uten dere hadde vi ikke fått kjørt en meter, uten dere hadde vi ikke fått oppleve verdens beste motorsport. Uten dere hadde livet vært kjedelig og grått…Takk for at vi får din tid!

  Norsk Dragracing Gardermoen setter umåtelig pris på alt dere frivillige har gjort i sesongen 2023 og vi håper på det sterkeste at vi ses igjen til neste år, slik at vi kan gjøre akkurat det samme en gang til.

  Tekst: Polly

  Comments are closed.

Translate »