Ukens utøver uke 10 – Gunslinger Team

 • Ukens utøver uke 10 – Gunslinger Team

  Ukens Team!
  Navn: Gunslingers Dragraceteam
  Klasse: SPET
  Har du vært på dragrace på Gardermoen Raceway så er sjansen veldig stor for at du har sett dette teamet utpå banen, og lagt merke til slagskipet av en doning som blåser friskt vekk både konkurrenter og en og annen hentesveis på tribunen.
  Teamet består av følgende medlemmer:
  Kristin Mathisen, Fører.
  Ingar Mathisen, Crew chief.
  Dag Stenbeck, Crew.
  Kenneth Sivertsen, Crew.
  Tor Arne Mathisen, Crew.
  Jens Nybøle, Crew.
  Marit Lundestad, Crew.
  Som vanlig lar vi utøverene snakke litt for seg selv og denne gangen har vi spurt fører Kristin om en liten presentasjon av teamet.
  «Etter å ha kjørt 66 Chevelle (gammle sit in) i mange år, så trengte den en skikkelig gjennomgang. Så da hadde Crew chief Ingar lyst til å starte med noe annet. Så i 2014 dro vi til Polen og kjøpte et vrak av en 1959 cadillac, for å bygge en ny dragrace bil. Så satte vi igang med bygget. Bilen er plåt chrom og glass (orIginal cadillac) med rørchassi. Vekt på bilen er 1650 kg.
  I august 2015 dro vi til Gardermoen for vårt første løp med The Gunslinger. Vi holdt oss i Pro ET, som vi hadde kjørt med Chevellen, startet med en 496 BB chevy motor, og 8,71 kompressor. Kjørte sånn i 2-3 år, med diverse problemer med ting. Et par motorer senere, en mellomaksel og diverse så røk til slutt pressa. Da kom Skinne med forslag om å sette på whippel presse, en 8,2 liter, som sagt så gjort.
  Da hadde vi lyst til å kjøre i Spet, men vi fant fort ut at vi måtte ha en større motor. Vi vil jo alltid kjøre fortere! Så i 2019 byggde Skinne Racing en ny 572 BB chevy motor. Bilen ble da oppgradert underveis med ny bakaksel, turbin og girkasse som tåler 2000 hk. Ambisjonen var å kjøre 8,60 i Spet og evnt. Street.
  Vi har allerede kjørt 8.51.8, og chassibreakout er 8.50. Da var det bare å få roet ned hestene litt. Beste tid er 8.51 og 256 km. Bilen er nå demontert, motor, gir og bakaksel. Ny motor er under bygge hos Skinne racing.
  Vi har ambisjoner om å komme på Test and Tune på Gardermoen i mai. Vi har også tenkt, crewchifen iallefall, å prøve å kjøre EDRS Serien, og noen turer til utlandet. Ellers prøve å kose oss å kjøre mest mulig i sommer. Sjefen er jo persjonist sier han..»
  Kan være et bilde av 10 personer og tekst som sier 'Fotograf Cenneth Schiller'

  Comments are closed.

Translate »