Ukens utøver uke 14 – Thomas Hauge

 • Ukens utøver uke 14 – Thomas Hauge

  Ukens utøver.
  Navn: Thomas Hauge
  Klasse: STSS
  Kjøretøy: Ford Mustang
  Denne gangen har vi kommet til en meget engasjert og aktiv herremann, og som de fleste av oss, er vokst opp med bensin i blodet og motorsport som livets vei. Og selv om han kanskje er best på å kjøre rett frem veldig fort har han flere ganger oppigjennom sin karriere bevist med pallplasseringer at han også kan kjøre bil fort både til høyre og venstre.
  I dragracemiljøet er Thomas kjent som en aktiv bidragsyter som brenner for sporten, og hans engasjement har nok vært medvirkende til at klassen han kjører i har vært både spennende og utviklende. Og som seg hør og bør, når vi her har med en utøver som fint kan snakke for seg selv, så overlater vi resten av spalten til hovedpersonen selv.
  «Jeg ble født i 1986 og vokste opp i dragracing depoèr rundt om i Europa. Pappa kjørte EM i Pro Stock fram til år 2000. Når vi lastet opp for å dra på race var det minst like stas som julaften for en liten tass fra Fredrikstad. Drømmen om å kjøre selv kom tidlig. da jeg var 10 år startet jeg med gokart og så tok jeg steget til baneracing fra 15 års alderen.
  I gokart ble det aldri noen store resultater, men i baneracingen var vi i toppen i alt fra standard bil til værsting GT bil. Å kjøre safe var ikke noe tema for en tenåring med horn i panna så løpene endte ofte på seierspallen, eller i grusfella.
  Dragracing har alltid vært hjemmebane for meg, så det måtte jo etterhvert bli dragracing. Det begynte pent med litt Street legal og sånt med raggarbilen. Mustangen jeg i dag kjører skulle bygges opp som en bruksbil som også kunne funke til Street legal, men det kan ha sporet av litt..
  Vi kjører for tiden i Small Tire Stock Suspension klassen og satser i år fult på Nordic Smalltire Serie. Dette er en klasse hvor man må jobbe hardt for å hevde seg. Det å bygge, tune og forbedre bil, fører og team er et must for å nå til topps i denne klassen og det blir hardere konkurranse for hvert år.
  Hjemme hos oss er det alltid race sesong. På sommeren kjører vi løp, på vinteren er det utvikling av bil og motor som gjelder. Det blir mange timer i garasjen for å finne noen få hester her og der, eller få av en kilo eller to på bilen. Vi gjør det litt ekstra vanskelig ved at vi kjører en ren sugemotor. Det er lov med poweraddere i klassen så det er hardt å henge på turbo og lystgass biler. Vi kjører også med en 5-trinns Pro Stock girkasse og en såkalt “slipper clutch”. Mye av tuningen vi gjør på banen er clutch justeringer. Vi kunne vel satt inn en automat og kompensert med ladeluft eller lystgass men, det er mye coolere med 3 pedaler og mange gir. Her er det nok oppveksten rundt gamle Pro Stock legender som har satt sine spor. Motoren vi kjører i år er en 427″ Ford smallblock med vass kam. Denne ble kjøpt inn i fjor da vår gode gamle 379″ smallblock «Spurven” raset på Springnats. “Spurven” skal etter hvert tilbake i bilen igjen men pga lang leveringstid på stempler, råder etc så får 427`n vikariere litt til.
  Motoren har fått litt oppgradering på ventilfjører og litt lett porting i innsug etc for å se om vi kan klemme ut noen få hester til av de delene som allerede er der.
  Motoren var i utgangspunktet ikke bygget for mye turtall. men nå bør den fint tåle over 8600rpm.
  Fra å ha vokst opp med dragracing sammen med familien så er det utrolig gøy å nå ha med min egen sønn og kone på løp. Det å se den samme entusiasmen i et lite guttesinn, som jeg selv hadde i den alderen, er helt fantastisk. Jeg er ikke første generasjon racer i familien, og med en så engasjert kone og ivrig sønn ser det ikke ut som jeg blir den siste heller.
  Personlig beste hittil er 8.73 og 246kmt.
  Følg oss gjerne på «Thomas Hauge MOTORSPORT» i sosiale medier.
  Mvh Thomas Hauge
  Tekst: Thomas Hauge
  NDRG v/Polly
  Foto: Thomas Hauge Motorsport
  Se innsikt og annonser
  Frem innlegg
  Alle reaksjoner:

  120

  8 delinger
  Liker

  Kommenter
  Del

  Comments are closed.

Translate »