Ukens utøver uke 7 – Skinne Racing

 • Ukens utøver uke 7 – Skinne Racing

  Ukens utøver/team:

  Navn: Skinne Racing
  Klasse: Pro Street
  Denne gangen her i ukens utøver spalten så er det ikke bare utøveren men hele teamet som blir presentert. Og det er vel strengt tatt ikke mange som trenger å bli presentert for denne gjengen her da fartstiden de samlet har i Skandinavisk dragracing er lang, og ikke minst imponerende!
  Bak rattet på Pro Street bilen finner vi Renate Skinne, Svensk mester i 2023 og med 17 år bak seg på banen er hun helt klart noen å regne med når poengene skal deles ut. Men det stopper ikke der fordi bak seg har hun to ringrever av klasse som gjør at både frue og fartøy får fart.
  Dette er hva Renate selv fortalte da vi spurte litt om teamet:
  Skinne Racing består av Jan Egil Thon, 59 år. Han har 30 års erfaring som mekaniker og han har bygget mange biler og deltatt på mange utstillinger. I jobbsammenheng har han arbeidet mer enn 40 år innen papirindustrien. Nestemann er Per-Kristian Skinne, 62 år. Han har mer enn 40 års erfaring med å bygge motorer. Han har hatt et opphold på 20 år som enten sjåfør eller crew chief.
  Og til slutt er det fører Renate Skinne på 63 år.
  Litt historikk:
  Jan Egil har 10 års erfaring fra Pro Mod sammen med Mats Brag og Mikael Nord. Per-Kristian har hatt store fremganger innen Pro Stock. Det ikke så mange vet er at han er mangfoldig vinner innen skyting. Bygge motorer, det kan han også! Renate har arbeidet innen helse i 45 år og hun er utdannet sykepleier, helsesykepleier og folkehelseviter, men er nå pensjonist. Hun begynte å kjøre Stock og gikk etter 8 år direkte til Pro Stock der hun ble svensk mester i 1989. Kjører nå i klassen Pro Street, siden 2019, og ble svensk mester i 2023. Renate har kjørt dragracing i 17 år.
  Nåtid:
  «Vi driver og overhaler Donovan motoren slik at den er fit for fight kommende sesong. Donovan er en sugemotor på 1200 hk, uten hjelp av kompressor eller lystgass. Selve bilen er fantastisk å kjøre! Vi holder oss kvar i den fine klassen, Pro Street. Der er det mange gode team og venner, noe som gjør sporten både spennende og sosial. Vi håper, på tross av alder, at vi kommer til å kjøre mange år til. Ønsker å avslutte med då takke NDRG sitt styre og frivillige. Dere driver sporten fremover! Spesielt takk til familien Fangen som bidrar rikelig med bilder og er alltid på banen for å bidra.»

  Comments are closed.

Translate »